Investeren in grond is pas interessant wanneer de agrarische gronden strategisch liggen en waarvan de kans bestaat dat deze in de toekomst van bestemming zullen wijzigen. Zo kan een grond flink in waarde gaan stijgen wanneer de specifieke grond een bouwgrond wordt. Niet alleen bouwgronden zijn aantrekkelijk voor aankoop, want landbouwgronden welke gelegen zijn in de buurt van de randstad worden door een tekort aan bouwoppervlakte in record tempo geconverteerd naar bouwgronden. Dit zorgt voor een ongelooflijke waardestijging. Voorheen konden alleen grote ontwikkelaars, banken en gemeenten profiteren om te investeren in grond. Maar tegenwoordig kunnen ook particulieren hier gebruik van maken.

 

Waarom investeren in grond?

Het investeren in grond kan erg voordelig zijn en daarom zijn er ook een aantal redenen waarom het interessant is om te investeren in grond. Zo blijkt volgens het CBS dat de bevolking van Nederland tot 2040 flink zal blijven groeien. Hierdoor zal er meer grond bijkomen in Nederland. Daarnaast zal het kavel worden overgeschreven op uw naam in het kadaster. Ten slotte zal de gehele overdracht worden verzorgd door een notaris.

 

Belangrijke aandachtspunten bij het investeren in grond

Voordat u gaat investeren in grond is het erg belangrijk dat u vooraf een analyse uitvoert. Daarbij is uw kapitaalkracht een belangrijk punt. U heeft natuurlijk wel genoeg financiële middelen nodig om te kunnen investeren in grond. Mocht dit lukken en u kunt er eventueel een hypotheek bij afsluiten, dan is de volgende stap om op zoek te gaan naar een geschikt stuk grond. Vaak wordt aangeraden om te kijken naar bouwgrond net buiten de randstad. Deze gronden zijn vaak goedkoper maar hebben wel een zeer hoog groeiperspectief. Dit komt door het huidige sociale en culturele klimaat. Hierdoor trekken jongeren weg uit het platteland en zullen de grondprijzen flink dalen.

SA Vastgoed

Pontanusstraat 1a

6524 HA Nijmegen

tel.: 085 130 46 25

rekeningnummer:

NL12 ABNA 0833196006

info@sa-vastgoed.nl

www.sa-vastgoed.nl

HT.PNG